Navigatie

Producten

Professionals

De energiebesparende
oplossingen van DSS

Hieronder vindt u het laatste nieuws en onze projecten.

Via ons weblog houden wij u op de hoogte over subsidiemogelijkheden, het laatste nieuws maar ook onze gerealiseerde projecten.  

Studentencomplex reduceert meer dan 40% van hun energieverbruik

Het studentencomplex "Uilenstede" in Amsterdam, eigendom van en geëxploiteerd door DUWO, heeft enorme besparingen in heet waterkosten aangetoond, dankzij de installatie van Warmte Terugwin Producten.

DUWO is de grootste studenten woningcorporatie in Nederland, met meer dan 30.000 kamers en woningen in heel Nederland. In deze 110 ontwikkelde 1 bed studio’s, werden 102 verticale WTW douchepijpen en 8 horizontale WTW geïntegreerde douchebakken (in 2014) geïnstalleerd. Het project is nu twee jaar bijgehouden, als onderdeel van een 10-jarig monitoringsprogramma.

Elke studio heeft een speciale Heat Interface Unit (HIU) voor ruimteverwarming en warm water verwarming via gecentraliseerde stadsverwarming. In totaal 10 appartementen hebben bewakingsapparatuur. De WTW leidingen bevinden zich in dienstcompartimenten die toegankelijk zijn vanuit de gemeenschappelijke gangen. De WTW geïntegreerde douchebakken bevinden zich op de begane grond.

De resultaten zijn zeer goed tot nu toe: een gemiddelde prestatie van 58% rendement is gemeten voor de WTW eenheden zelf. Dat is een duizelingwekkende hoeveelheid warmte-energie, die normaal gesproken via de afvoer verloren zou gaan, maar nu worden teruggezonden naar het Warmte terugwin systeem!

Aangezien het grootste deel van de warm water begroting in deze zelfstandige studentenwoningen wordt toegeschreven aan het douchen, is de totale energiebehoefte voor de warmwaterbereiding verlaagd met meer dan 40%.

Deze resultaten zijn bevestigd door een directe vergelijking met een aangrenzend appartementencomplex met 110 studenten, dat een exacte kopie is in termen van design en bouw. Dit benchmark gebouw werd een jaar eerder gebouwd, maar heeft geen Warmte terugwin producten geïnstalleerd. Hierdoor concludeert DUWO een vermindering van 40% van het energieverbruik in het nieuwe gebouw die met WTW producten zijn geïnstalleerd.