Account

Navigatie

Producten

Professionals

De energiebesparende
oplossingen van DSS

Hieronder vindt u het laatste nieuws en onze projecten.

Via ons weblog houden wij u op de hoogte over subsidiemogelijkheden, het laatste nieuws maar ook onze gerealiseerde projecten.  

SCHOON DRINKWATER voor Brikamading. Ons eerste project in Gambia!

SCHOON DRINKWATER voor Brikamading. Ons eerste project in Gambia!

Brikamading-Afrika_DSS

Sinds mei 2017 zijn bij Dutch Solar Systems stagiaires, uit Gambia, opgeleid in duurzame energietechnieken. Door deze stagiaires zijn we geconfronteerd met de armoede in Gambia en het gebrek aan schoon drinkwater. Samen met ons zusterbedrijf Wagner Solar in Duitsland zijn wij een project gestart in Brikamading in Gambia. Onlangs hebben we dit project opgeleverd.

Ons eerste schoon drinkwater project heeft plaatsgevonden in het dorp Brikamading. Dit dorp ligt aan de rivier de Gambia. Tot voor kort werd het water uit de rivier gebruikt als drinkwater, waswater maar ook om mee te koken. Bij het dorp liggen rijstvelden die bemest worden met uitwerpselen. Hierdoor vervuilde het rivierwater nog meer en werd het drinkwater probleem alleen maar groter. Door deze bemesting ontstaat de schistosoma larve. Hierdoor kan bilharzia ontstaan, een wormziekte. De infectie wordt overgebracht door de larven van zoetwaterslakken. Wanneer er in besmet water wordt gezwommen of gebaad kan een larve de huid binnen dringen. In het lichaam ontwikkelen zich dan wormen die in de bloedvaten van de darm of de blaas leven. De mensen in Brikamading leven hierdoor in slechte gezondheid.

Daarom hebben we dit dorp voorzien van een drinkwater installatie. Met slechts 14 modules, een watertoren, een 40 meter diep boorgat en een pomp hebben we dit dorp geholpen.
Onlangs waren we aanwezig bij de opening van de drinkwater installatie. Bekijk hier de video.

Er zijn vele dorpen in Gambia waar de omstandigheden vergelijkbaar zijn. Nu Brikamading klaar is starten we binnenkort ons volgende project. Onze stagiaires leiden deze projecten samen met ons zusterbedrijf Wagner Solar Gambia.

Voor het uitvoeren van deze projecten hebben we een stichting opgericht.
Stichting Waterprojecten Gambia
Klavermaten 10
7472 DD GOOR
KvK nummer 73384518
Fiscaal nummer 8595.02.302

De doelstelling van de stichting Waterprojecten Gambia is om jaarlijks 2 dorpen in Gambia te voorzien van schoon drinkwater. Lees ons beleidsplan. Beleidsplan Stichting Waterprojecten Gambia

Mocht u willen bijdragen, ook kleine bedragen zijn welkom, dan kunt u doneren via:

Rabobank Enschede
IBAN: NL79RABO0396717187
t.n.v. Stichting Waterprojecten Gambia
o.v.v. "Ontwikkelingsprojecten Gambia"

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!
Wij houden u op de hoogte van onze projecten.

IMG_20180329_100849

IMG_20180329_100830

DSC_8167

DSC_8209