Navigatie

Producten

Professionals

De energiebesparende
oplossingen van DSS

Hieronder vindt u het laatste nieuws en onze projecten.

Via ons weblog houden wij u op de hoogte over subsidiemogelijkheden, het laatste nieuws maar ook onze gerealiseerde projecten.  

Investeringssubsidie duurzame energie

ISDE

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Waarom deze subsidie?
De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. Op 30 november 2016 informeerde Minister Kamp de Kamer over de SDE+. Daarin benoemde hij ook de plannen voor de ISDE 2017. De meerjarige regeling is geopend op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt.

De regeling is 6 december 2016 gepubliceerd in de Staatscourant.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?
Aanvragen kan vanaf 2 januari 2017 09.00 uur tot en met 31 december 2017 17.00 uur.
RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Hoeveel subsidie is er?
In 2017 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten.

Hernieuwde subsidieaanvraag bij uitputting budget
Er is een situatie mogelijk dat het subsidiebudget voor het jaar op is. U ontvangt dan een brief waarin staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd vanwege uitputting van het budget. Vanaf dit moment heeft u 12 maanden de tijd om opnieuw uw aanvraag in te dienen. U kunt dan aanspraak maken op het beschikbare budget van het opvolgende jaar.